Dogovorite se za termin

zberi Datum & Čas

Your Reservation

{service_name}
{reservation_date}, {reservation_time}

Lokacija

{location_name}

Clients

{reservation_capacity}

Oseba

{employee_name}

Cena

{reservation_price}
Your cart s empty.

Skupaj:

Vaše nformacije

Required fields are followed by *.


Telefonska številka je neveljavna.

Your Order

Coupon

Payment Method

  • Plačilo poravnajte na naš bančni račun. Kot referenco vnesite ID naročila.

    Za nakazilo uporabite naslednje podatke: AGENCIJA KOCKA PRIMA d.o.o. Cesta v Rečico 6, 3270 Laško IBAN SI56 2900 0005 0502 616 dav. 33156085

  • Plačajte s svojo kreditno kartico prek storitve Stripe.

Making a reservation...

5 korakov do bolj uspešnega načrta samozdravljenja

Skrb zase je nujna v sodobnem času. Dobro skrbeti zase bo pomagalo izboljšati vsak vidik vašega življenja, vključno z vašim telesnim in duševnim zdravjem, odnosi in kariero.

Skrb za številko ena ni nikakršno sebično dejanje, ampak je dejansko najboljši način za podporo drugim. Dobra razmerja s samim seboj kmalu osvetlijo vsako drugo razmerje, ki ga imate, in spodbujajo vse vrste pozitivnih učinkov.

Ko gre za skrb zase, obstaja veliko različnih področij, na katera se lahko osredotočite, vsa pa prispevajo k vašemu splošnemu dobremu počutju. Čeprav je pomembno, da se držimo svojih rutin, je pomembno tudi redno preizkušati naše prakse. Ustvarjanje novih rutin in izboljševanje obstoječih nam pomaga rasti in ugotoviti, kaj deluje najbolje za nas.

Tu je pet načinov, kako lahko izboljšate svoj režim.

Izkoristite prednosti narave

Zaradi načina dela, ki je večino od nas prisilila, da ostanemo doma, se izogibamo socialnim stikom in delamo od doma, vaš dan morda primanjkuje svežega zraka, ki ste ga prej jemali za samoumevnega. Vendar pa delo od doma ne pomeni, da ne morete stopiti ven.

Zajtrkujte na jutranjem soncu, vadbo z utežmi prestavite na vrt ali preživite odmor za kosilo v lokalnem parku. Nedavna študija je predlagala, da obisk parka v trajanju 20 minut izboljša zadovoljstvo z življenjem.

Svež zrak ima veliko zdravstvenih koristi in lahko pomaga povečati produktivnost, ko se vrnete za mizo. Redni odmori lahko tudi preprečijo glavobole in migrene, ki jih povzroča napetost mišic.

Več se gibajte


Če se borite, da bi v svoj natrpan delovni urnik vključili redno vadbo, lahko naredite manjše korake, da v svoj dan vključite gibanje.

Na primer, opravite službeni klic med energičnim sprehodom, namesto odmora za kavo opravite 15-minutni raztegovalni razred ali spremenite čas večerje v večerni plesni razred med kuhanjem. Obstaja veliko načinov, kako dodati gibanje v svoj dan, tudi če ste ujeti doma.

Počnite nekaj, kar vam je všeč

Enostavno je, da dan mine med delom, konferenčnimi klici in kuhanjem obrokov. Dan doma lahko postane utrujajoč, kar lahko privede do pozne nočne obsedenosti z najnovejšo serijo na Netflixu. Lahko postane vse malo enolično, zato je pomembno, da si vzamete čas zase, da počnete stvari, ki vam prinašajo užitek. Najti ravnotežje med profesionalnostjo in zabavo lahko prinese veliko koristi.

Kdaj ste nazadnje prebrali dobro knjigo, vzeli v roke kitaro ali poskusili pisati pesmi? Kakršna koli vaša strast ali ustvarjalno področje, ki ga želite raziskati, je zdaj čas, da to storite. Načrtovanje časa zase za uživanje je prav tako pomembno kot izpolnjevanje rokov za delo.

Spremenite svojo lepotno rutino


Raziskava, ki jo je izvedel Mintel o lepoti in osebni negi, je ugotovila, da lahko redna lepotna rutina pomaga boju proti stresu in tesnobi. Enaka raziskava je ugotovila, da je globalni trend na področju lepote in osebne nege osredotočen na dobro počutje. Potrošniki vedno bolj ozaveščeno nakupujejo, s večjim zanimanjem za etične izdelke.

Nakupovanje bolj okolju prijaznih izdelkov nam lahko pomaga, da se počutimo, kot da na nek način pomagamo. To nas nato naredi ponosne nase. To ne pomeni, da morate popolnoma spremeniti svojo kopalniško omarico ali da morate zavreči svoje trenutne izdelke za nego kože, vendar bi lahko bilo dobro začeti raziskovati alternative. Tako boste lahko bolj zavestno sprejemali odločitve, ko bo prišel čas. Majhne spremembe lahko prinesejo velike rezultate.

Postavite skrb zase na prvo mesto


Vaš koledar je verjetno prenatrpan z sestanki, roki in video klici. Določitev datuma in časa v koledarju ali dnevniku vam pomaga ne samo, da se spomnite dogodka, temveč ga tudi postavite na prvo mesto pri načrtovanju nadaljnjih dejavnosti.

Zakaj torej ne bi začeli v koledar vnašati časov za skrb zase? Ali gre za večerno seanso joge, tedensko luščenje telesa ali četrtno intenzivno masko za obraz, dodajte te dejavnosti v svoj dnevnik. Lažje jih boste izvajali in ne boste pozabili na čas, ki ga preživljate s seboj.

S temi petimi nasveti boste osvežili in osvežili svojo rutino samozdravljenja. Lahko je slediti istim metodam iz dneva v dan, vendar je koristno občasno narediti spremembe, da ohranite motivacijo svojega telesa in uma.

Avtor:

Dr. Marko Peršič – Holistic Energy Center